Herkkuhammasta kolotti tyttärellä niin paljon, että oli ihan pakko ruveta leipomaan.
Pakastimesta on marjat suurimmaksi osaksi jo syöty, joten käytimme juuri kaupasta ostamani tuoreet (todella mehukkaat ja makeat hollantilaiset) mansikat osittain tähän herkkuun.
Muutenkin käytin piirakkaan sitä mitä kaapista löytyi. Vaniljasokerikin loppui kesken ja sitä riitti vain pohjaan. Onneksi vaniljauutetta löytyi ja sillä saimme mainiosti maustettua täytteen maistuvaksi.
............................................
MANSIKKAPIIRAKKA
Pohja:
100 g sulatettua voita
1 dl sokeria1½ dl vehnäjauhoja
½ dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
Täyte:
Mansikoita
2dl kermaviiliä
1rkl hienoa sokeria
1rkl tomusokeria
1 tl vaniljauutetta
1. Sekoita kaikki pohjan aineet keskenään.
2. Paista pohjaa 10min 200 asteessa.
3. Poista mansikoita kannat ja pilko ne neljään osaan.
4. Asettele mansikat esipaistetun pohjan päälle ja kaada täyte mansikoille.
5. Paista uunissa 200 asteessa n. 15-20 minuuttia, kunnes pinta saa vähän väriä ja täyte leviää ympäriinsä.
HERKUTTELE!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti