sunnuntai 14. marraskuuta 2010

Isänpäiväkakku

Kiitos! Kuiskattiin korvaani, muutama sekuntti sen jälkeen, kun esikoistyttäremme oli nähnyt päivänvalon. Tämä toistui vielä muutaman vuoden päästä samassa paikassa poikamme synnyttyä.

Kiitos lasteni isälle urheudesta synnytyssalissa, yöheräilyissä, lasten kanssa peuhaamisista... Kiitos omalle isälleni (Papalle) sekä appiukolleni (Ukille) mahtavaakin mahtavimmille isovanhemmille, jotka jaksavat lastenlastensa kanssa tehdä kaikkea hauskaa. Käydä lätkä- ja futismatseissa, koiranäyttelyissä, metsäretkillä, uimarannalla, ulkomaanmatkoilla...  Listaa voisi jatkaa vaikka millä mitalla.

Menemme tänään omien vanhempieni luokse, minne kokoontuu myös sisareni perheineen sekä appivanhempani. Tein kahvin seuraksi valkosuklaisen Daim-kakun. Kaikkien paikalle saapuvien neljän isän kunniaksi!



HYVÄÄ ISÄNPÄIVÄÄ!

.............................................

Valkosuklainen Daim -kakku

POHJA:
200g Tummia täytekeksejä (esim. Rainbow)
75g voita sulatettuna
2rkl maitoa

TÄYTE:
2,5dl Vispikermaa
130g Valkosuklaata
250g vaniljarahkaa (tai voit käyttää joko maitorahkaa tai vaniljatuorejuustoa)
1dl sokera
2tl vaniljasokeria
4 liivatetta
2rkl sitruunamehua
1,5 isoa Daim -patukkaa murustettuna

1. Sekoita keksinmurut, sulatettu voi ja maito. 
2. Painele seos leivinpaperilla vuoratuun irtopohjavuokaan.
3. Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen.
4. Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta sokereilla ja lisää rahka. 
5. Kääntele joukkoon vesihauteessa sulatettu valkosuklaa, lisää sitruunan mehu ja Daim murut.
6. Sulata liivatteet tilkkaan kiehuvaa vettä, anna jäähtyä hetki. Kaada ohuena nauhana seokseen koko ajan sekoittaen.
7. Kaada täyte vuokaan murupohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa 2-4 tuntia, mielummin yön yli. 
8. Koriste haluamallasi tavalla.

1 kommentti:

  1. Ihanaa, että lapsilla on tuollainen isä ja vielä kaksi loistavaa, välittävää ukkia. Se ei ole itsestäänselvyys... teillä on syytäkin olla onnellisia.

    VastaaPoista