torstai 24. helmikuuta 2011

Pähkinäiset suklaamuffinsit kinuskisydämellä


Saamme pitkästä aikaa sukulaisia yökylään eli samalla sain hyvän syyn tehdä jotain herkkuja.

Kakun tekoa olen jo pidemmän aikaa harkinnut, mutta ajattelin, että muffarit maistuvat lapsille varmaankin paremmin. Siispä vuorossa on suklaiset sellaiset. Jääkaapissa lojui avattuna kinuskikastiketta ja kaapista löytyi pähkinäsuklaata. Niistä sain aikaiseksi nämä herkulliset kuppikakut.


........................................................................................................
PÄHKINÄISET SUKLAAMUFFINSIT KINUSKISYDÄMELLÄ

100g voita
2½ dl sokeria
2 kpl munaa
1 dl maitoa
4 dl vehnäjauhoa
1 dl kaakaojauhetta
2 tl vanilliinisokeria
2 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
120 g pähkinäsuklaata rouhittuna
kinuskikastiketta
KORISTELUUN:
tomusokeria

suklaata raastettuna

1. Sekoita pehmeä voi, sokeri, munat ja maito.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään.
3. Lisää jauhoseos vähitellen rasvaseokseen.
4. Kääntele suklaarouhe takinaan.
5. Annostele taikinaa vähänleivontavuokien pohjalle.
6. Lisää kinuskikastiketta teelusikallinen taikinan keskelle.
7. Lisää muffinssitaikinaa vielä kinuskin päälle.
8. Paista 200 asteessa n.20-25minuuttia.
9. Jäähdytä ja koristele tomusokerilla sekä raastetulla suklaalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti