tiistai 22. helmikuuta 2011

Skotlannin helmiä

Tässä viimeiset Skotlannin kuulumiset.
Aiemmat voit käydä lukemassa täältä ja täältä.


Säät suosivat meitä hyvin matkallamme  ja vuokrasimme auton kahdeksi päiväksi. Niinpä lähdimme ajelemaan pohjoista päin. Suuntasimme ensin golfareiden mekkaan.

St Andrews 

Koska Skotlantiin on tultu, on pakko käydä myös golfin alkulähteillä. St Andrew sijoittui sopivasti matkan varrelle kohti entistä ”kotikaupunkiani” Aberdeenia.  Alkumetrit matkasta olivat kovin sumuisia, mutta onneksi ilma kirkastui matkan edetessä. 
Ennen määränpäätä pysähdyimme eräässä Balgove kahvila-kaupassa (golf kentältä katsoen tien toisella puolella). Aivan ihana paikka! Ja mikä naistenhuone! Kuinka moni mahtaa kuvata reissullaan hotelli helpotusta. Minä! Nyt oli nimittäin pakko. Jos meille joskus tulee mökki, niin sen vessa tulee näyttämään siltä!

Perille päästyämme kävimme tietysti tutustumassa itse kenttään, tosin vain väylien ulkopuolella. Pakko sanoa, että on se hieno. Vaikka sen toistamiseen näenkin. Tänne pitää päästä uudestaan. Pelaamaan ensi kerralla. Lupaudun mailapojaksi!Aberdeen
Auringon kauniisti paistaessa pääsimme perille Aberdeeniin. Pienen mietintä tauon jälkeen osasin suunnistaa entisille kotikonnuillekin. Miten kaikki näyttikin vielä niin samalta, mutta paljon pienemmältä? 
HM Yacht Britannia
Koska meillä oli auto toisenkin päivän käytössämme, kävimme Hänen Majesteettinsa BRITANNIA aluksella. Se kun sopivasti oli Edinburghin keskustan tuntumassa. Mahtavaa, kun mukaansa kierrokselle sai myös suomenkielisen selostuksen. Pakko myöntää, että laivan historia aukesi melko lailla paremmin näin kuin, että olisimme kuunnelleet skotlantilaisella murteella puhuttua kerrontaa.  Valokuvaaminen oli sallittua ja teehuoneessa pääsi nauttimaan makeista tai suolaisista antimista. Much more....

Scotch Whisky, Camera Obscura, Nelson Monument, Skotlannin vanhin pub... onhan noita paikkoja missä käytiin. Mutta hurjasti jäi vielä näkemättä. Mutta ainahan paikanpäälle voi mennä uudestaan!
 

Skotlannissa ihmiset ovat hurjan ystävällisiä! Mukavia muistoja kertyi taas lisää. Ihana kiireetön reissu oli, varsinkin kun matkaseura oli ihan paras mahdollinen. Saapa nähdä mihin seuraavaksi suunnataan...
Lisää Skotlannin matkamme kuulumisia voit käydä lukemassa täältä ja täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti