tiistai 26. heinäkuuta 2011

Laitumilla


Tässä muutamia kuvia Tanskan matkaltamme. Vasta nyt sain laitettua kuvat koneelle ja niitä vähän samalla katsastelin ja poimin tänne muutaman. Yhteensä kuvia otetiin yli TUHAT!

Mökki vastasi odotuksia todella hyvin. Sisustus mökissä oli simppeli ja avara. Hyvin mahtui kahdeksan henkeä sisällä oleilemaan. Tosin mökissä viettiin aika vähän aikaa. Lähinnä illat ja yöt. Muuten olimme kiertelemässä lähiseuduilla.

Uima-allas oli käytössä niin sade- kuin poutasäälläkin. Pienessä mökissä oleva sauna oli mukava lisä, ainakin aikuisille, jotka pääsivät uinnin jälkeen lämmittelemään lauteille. Sateenkaaria näimme muutamaan otteeseen, niin tiheään säät reissullamme muuttuivat.


Autolla ajoimme pohjois-Tanskaa ristiin rastiin. Lehmiä ja hevosia laidunti melkein jokaisella laitumella. Peppi Pitkätossunkin hevonen oli lähtenyt näköjään lomamatkalle maistamaan olisi ruoho vihreämpää meren toisella puolella.


Niin sekin päivä koitti, kun ajettiin Legolandiin. Siellä sitä riitti katseltavaa ja koettavaa. Meille kaikille. Sadetta riitti säännöllisin aika-ajoin, mutta se ei meitä haitannut. Edes ruokaillessa (legopalikoiden mallisia ranskiksia) mustien pilvien alla. Vasta 7 tunnin jälkeen palattiin autolle ja käännettiin nokka kohti kotimökkiä.


Skageniin ajoimme loppulomasta ja silloin säät onneksi suosivat. Aurinko paistoi täydeltä taivaalta ja saimme nauttia oikeasta lomatunnelmasta. Nordsoen Oceanariumissa kävimme ihastelemassa ja kauhistelemassa meren eläviä. Lapset saivat sieltä passit ja diplomit. Näyttelyalueella oli rasteja, joissa lapset saivat painaa passiinsa leiman. Kun kaikki leimat olivat passissa, sai lähtiessä diplomin käynnistään. Niistä jäikin mukavat muistot, simpukoiden ja meritähtien lisäksi.


Kööpenhaminassa vietimme vain vuorokauden. Välimatkat olivatkin yllättävän suuria, joten aikaa kului yli odotusten. Pieni merenneito nähtiin, mutta kauppoihin ei keretty. Toisessa kamerassa sekä miehen kännykässä on lisää kuvia Köpiksestä eli tässä vain muutama...


Niin se matka sitten oli ja meni. Tytär oli kaksi viikkoa reissussa. Nyt lepoa pari kuukautta ja sitten uutta reissua suunnittelemaan ensi vuodelle. 

ps. Matkauupumus on vallannut meidän perheemme. Tänäänkin heräsin lasten kanssa 10:35. Apua, miten ihmeessä tämä rytmi käännetään takaisin?

2 kommenttia:

  1. Kauniita maisemia! :) Olen viimeksi käynyt samoilla kulmilla joskus lapsena ja olinkin ajatellut, jos miehen kanssa sinne suunnattaisiin ensi kesänä.. Legoland oli ainakin silloin lapsena tosi kiva paikka ja ehkä siellä olisi nähtävää vielä näin aikuisenakin! :D

    VastaaPoista
  2. Saara: Todellakin. Ihan loistava paikka. Meillä on miehen kanssa suunnitelmissa mennä Köpikseen kahdestaan. Saas nähdä koska saadaan se aikaiseksi!

    VastaaPoista