perjantai 7. lokakuuta 2011

Sitruunainen salmiakki charlotta


Kampaamo käynnillä bongasin Gloriasta kokeilunarvoisen kakkuohjeen. Pienensin vain määriä (koska tein pieneen 18cm halkaisijan irtopohjavuokaan) ja vähän muuttelin täytettä kahteen eri kerrokseen, koska muuten täyte olisi ollut kokonaan harmaata. Nyt sain pinnan valkoiseksi.

Tälläinen siitä siiten tuli.

.............................................
Sitruunainen salmiakki Charlotta
 (18cm irtopohjavuoka)

1 valmis kääretorttu

TÄYTE:
1prk valmista sitruunarahkaa
1dl salmiakki-lakritsikastiketta
2dl kuohukermaa
4 liivatelehteä
2tl vaniljasokeria
2tl sokeria

KORISTELUUN:
Lakritseja
Sitruunan kuori viipaleita

1. Leikkaa kääretorttu ohuiksi viipaleiksi ja vuoraa niillä irtopohjavuoka.
2. Laita liivatteet kylmään veteen.
3. Sekoita rahka ja lakritsikastike keskenään.
4. Vaahdota kerma.
5. Sekoita 2/3 kermasta rahkaseokseen.
6. Puristele 3 liivatetta kuivaksi ja sekoita ne pikku tilkkaan kuumaa vettä.
7. Sekoita liivate ohuena nauhana kerma-rahkaseokseen.
8. Kaada seos kääretorttupohjan päälle.
9. Mausta loppu kermavaahto sokereilla.
10. Puristele 1 liivate kuivaksi ja sekoita se pikku tilkkaan kuumaa vettä.
11. Kaada liivateneste ohuena nauha kermavaahdon sekaan.
12. Nostele kermavaahto lakritsi-rahkaseoksen päälle ja tasoita pinta.
13. Laita jääkaappiin vähintään 2 tunniksi.
14. Koristele ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti