tiistai 1. toukokuuta 2012

Mango-passion moussekakku







Tässä keväinen ja raikas moussekakku, millaisen valmistin äitini syntymäpäiville.
Kakku on helppo tekoinen, mutta hidas valmistaa, sillä kerroksia pitää jähmettää välillä.

Reunasuklaat voi hyvin jättää pois, sillä kakusta tulee raidallinen.

......................................
Mango-passion moussekakku

Kakkupohja:
ohjeita on vaikka millaisia, kokeile esim. tätä .

Kakkupohjan päälle:
hedelmäistä hilloa

Mango-passion mousse:
4pss valmista mango-passion moussea
2dl kermaa
1dl rasvatonta maitoa
tilkka kiehuvaa vettä
3 liivatelehteä

Valkosuklaamousse:
1pss valmista valkosuklaamoussea (Dr Oetker)
2dl maitoa
1dl kermaa
tilkka kiehuvaa vettä
3 liivatelehteä

Mango-passion mousse:
4pss valmista mango-passion moussea
2dl kermaa
1dl rasvatonta maitoa
tilkka kiehuvaa vettä
3 liivatelehteä

Reunoille:
sulatetusta valkosuklaasta tehtyä ristikkoa

Pinnalle:
sokerimassasta muotoiltuja ruusuja ja lehtiä

Kostutukseen:
maitoa

1. Paista kakkupohja ohjeen mukaan, jäähdytä ja leikkaa kolmeen osaan.
2. Vaahdota alempi mango-passion jauhe sekä nesteet keskenään vaahdoksi.
3. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan n. 10 min.
4. Kiehauta tilkka vettä ja sulata 3 liivatetta siihen.
5. Kaada liivateseos vatkatun seoksen sekaan.
6. Asettele kakkupohja irtopohjavuokaan, kostuta pohja maidolla, levitä päälle hilloa ja kaada mousseseos sen päälle.
7. Laita jääkaappiin jähmettymään vähintään puoleksi tunniksi.

8. Valmista vaalea suklaamousse pussin ohjeen mukaan.
9. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan n. 10 min.
10. Kiehauta tilkka vettä ja sulata 3 liivatetta siihen.
11. Kaada liivateseos valkosuklaaseoksen sekaan.
12. Leikkaa lopuista kakkupohjista n. 1cm joka puolelta reunoilta pois.
13. Asettele 1 kakkupohja irtopohjavuoan keskelle, kostuta pohja maidolla, levitä päälle hilloa ja kaada suklaaseos sen päälle. Ole tarkkana reunoissa, jotta seos menee aivan vuoan reunoille tasaisesti, näin reunasta tulee siisti.
14. Laita jääkaappiin jähmettymään vähintään puoleksi tunniksi.

15. Vaahdota ylempi mango-passion jauhe sekä nesteet keskenään vaahdoksi.
16. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan n. 10 min.
17. Kiehauta tilkka vettä ja sulata 3 liivatetta siihen.
18. Kaada liivateseos vatkatun seoksen sekaan.
19. Asettele viimeinen kakkupohja irtopohjavuoan keskelle, kostuta pohja maidolla, levitä päälle hilloa ja kaada mousseseos sen päälle. Ole tarkkana reunoissa, jotta seos menee aivan vuoan reunoille tasaisesti, näin reunasta tulee siisti.
20. Laita jääkaappiin jähmettymään vähintään puoleksi tunniksi.

21. Irrota kakku vuoasta seuraavana päivänä.
22. Tee sulatetusta suklaasta ristikkoa kontaktimuovi kaitaleen päälle. Laita pieneksi hetkeksi jääkaappiin jähmettymään.
23. Asettele suklaaristikko kakun reunoille. Laita kakku kylmäänja poista muovi kylmän kakun ympäriltä ennen tarjoilua.
24. Asettele muotoilemasi sokerimassa ruusut paikoilleen vähän ennen tarjoilua.

2 kommenttia:

  1. UMMMMMMMMMMMMMM
    Voit kattaa ylimääräsen lautasen pöytään : mulle. ;D
    Rouva siellä ruudun takana taitaakin olla aikamoinen kondiittori.
    Ihailen sua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. NAMMM NAMMM NAMMM. Sinne ne meni jo. Vitsi, kun ei lähettämistä kestä nämä, olisin laittanut sulle siivun postissa :)

      Poista