sunnuntai 20. toukokuuta 2012

R A N S K A - M O N A C OViikko sitten kotiuduimme mitä parhaimmalta Ranskan matkalta. Kuvia on pitkälti toista tuhatta. Kaikkia ei ole vielä edes koneella.

Ranskan Rivieraa ja sen maastoa voin loistavasti suositella lapsiperheille. Tekemistä ja näkemistä riittää kaikille. Satuimme olemaan lähettyvillä juuri, kun Monacossa ajettiin VIII Grand Prix Historique. Siispä päätimme ajaa sinne perjantaina aika-ajoihin ja vapaisiin harjoituksiin.

Viihdykettä, mm. tivoleja löytyy mm. St Tropezista. Siellä oli edullista ja laitteita riitti kaikille niin isoille kuin pienille reissaajille. Puksujunalla ajelimme Grimaud - Port Grimaud akselilla. Kyydistä voi jäädä pois ja tulla takaisin aikataulujen mukaan. Cannesissa voi sovitella kämmeniään kuuluisuuksien valettujen kämmenkuoppiin. Ja paljon muuta.

Ruoka ja juoma on halpaa. Viinitiloja on paljon ja vierailimmekin yhdellä. Lapset ovat tervetulleita ravintoloihin ja niistä yleensä löytyy lastenlista. Se valitettavan usein sisältää lähestulkoon vain nugetteja ja ranskalaisia. Onneksi vanhempi lapsemme syökin jo aikuisten listalta.

Meidän Villamme sijaitsi Domaine de Fayencessa. Se on aidattu siisti loma-alue villoilla ja huoneistoilla. Alueelta löytyy iso allasalue ja ravintola. Villoissa on myös omat lämmitetyt uima-altaat. Meillä myös (vesi)liukumäki.

Toukokuu on loistava ajankohta matkalle, sillä lämpötila ei ole liian korkealla ja turisteja on vähän. Toinenkin viikko olisi mennyt helposti lomaillessa samassa paikassa. Se ei meidän perheessämme ole kovin yleistä.

Tässä muutama kymmen kuvaa ikimuistoiselta reissultamme. Josko vaikka saisitte kipinän samanmoiselle reissulle tekin?Voi kun pian pääsisi taas reissuun.

2 kommenttia:

  1. Mielettömiä kuvia:) Oi, jospa oisin saanut olla mukana...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mielettömiä kuvia = mielettömän onnistunut matka :)

      Poista