tiistai 14. elokuuta 2012

Kaurainen omppupiirakka


Pakkasesta löytyi vielä pussi omenalohkoja. Ne piti käyttää pois ennen pihan puiden uutta satoa.

Parasta tämä on lämpimänä vaniljakastikkeen kanssa.

..................................................
Kaurainen omppupiirakka

MUROPOHJA:
100 g voita
1 muna
1/2 dl sokeria
3/4 dl kaurahiutaleita
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

TÄYTE:
50g voita
1,5dl kaurahiutaleita
2rkl fariinisokeria
3dl (pakaste)omenalohkoja
2dl kermaviiliä
1dl tomusokeria
2ml vaniljauutetta

1. Sulata pohjan voi mikrossa ja jäähdytä.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään.
3. Lisää jauhoseoksen joukkoon muna ja rasva puuhaarukalla sekoittaen.
4. Painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
5. Esipaista pohjaa n.7min 200 asteisessa uunissa.
6. Sulata täytteen voi pannulla.
7. Lisää kaurahiutaleet ja fariinisokeria voin sekaan. Sekoita.
8. Kaada omenaviipaleet seokseen ja sekoita tasaiseksi.
9. Kaada kermaviili astiaan ja lisää joukkoon tomusokeri sekä vaniljauute. Sekoita hyvin, että sokeria leviää kauttaaltaan kermaviilin joukkoon eikä jää paakkuja.
10. Kumoa omenaseos pohjan päälle tasaiseksi kerrokseksi.
11. Kaada päälle kermaviiliseos.
12. Paista 200 asteisessa uunissa n. 30 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea.

 

2 kommenttia:

  1. Pohja kuulostaa just sellaiselta, että mun taitaa olla pakko kokeilla sitä. :) Kiitoksia. Tylsää olla omenoille allerginen, täytekin kuulostaa vähintäänkin herkulliselta.

    VastaaPoista
  2. Voi kurjuus, että olet ompuille allerginen. Sun tarvitsee tehdä piirakka vaikka persikkatäytteellä!

    VastaaPoista