maanantai 31. joulukuuta 2012

V A D E L M A K A K K U



Meillä juhlitaan tänään synttäreitä sekä uutta tulevaa vuotta raketteineen ja tinoineen.

Jokavuotisen merkkipäivän kunniaksi leivoin pienen kakun. Miehen toiveiden mukaan perus kermakakku vadelmilla.

..........................................
Vadelmakermakakku

Pohja:
2dl kananmunia
2dl sokeria
1dl vehnäjauhoja
1dl perunajauhoja
1tl leivinjauhetta

Vuoan leivitys:
margariinia
korppujauhoja

Kostutus:
1dl maitoa
1tl vaniljasokeria

Väliin:
4rkl vadelmahilloa
200g vadelmia
2dl kermaa (vajaa puolet vatkatusta ja maustetusta kermasta)
2tl vaniljasokeria
2dl kuningatar rahkaa

Päälle:
3dl kermavaahtoa (reilu puolet vatkatusta ja maustetusta kermasta)
300g vadelmia
1,5dl hyytelösokeria
1,5dl lantrattua vadelmamehua

1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
2. Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään ja lisää ne varovasti käännellen vaahdon sekaan.
3. Voitele ja  korppujauhota irtopohjavuoan pohja ja reunat.
4. Kaada taikina voideltuun vuokaan ja paista pohjaa 175 asteessa n. 30minuttia. Kokeile kypsyyttä tikulla. Pohja on valmis, kun taikinaa ei tartu enään tikkuun.
5. Jäähdytä pohja ja halkaise se 3 osaan.

6. Vatkaa kermavaahto ja mausta se vaniljasokerilla.
7. Ota kermasta eroon vajaa puolet ja sekoita rahka sen joukkoon.
8. Nosta yksi pohjalevy lautaselle ja kostuta se vaniljamaidolla.
9. Kaada pohjan päälle vadelmahilloa sekä vadelmia, levitä tasaiseksi.
10. Kaada hillon päälle rahka-kermaseosta ja levitä se tasaiseksi.
11. Nosta toinen pohjalevy rahka-kermaseoksen päälle ja kostuta se vaniljamaidolla.
12. Kaada pohjan päälle vadelmahilloa sekä vadelmia, levitä tasaiseksi.
13. Kaada hillon päälle rahka-kermaseosta ja levitä se tasaiseksi.
14. Nosta viimeinen pohja rahka-kermaseoksen päälle ja kostuta se.

15. Kuumenna vadelmamehu kiehuvaksi ja lisää hyytelösokeria sen joukkoon.
16. Asettele vadelmat kakun päälle ja nostele hyytelösokerinestettä lusikalla vadelmien päälle.
17. Pursota kermalla kakun reunat.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti