perjantai 8. helmikuuta 2013

L I H I S




Tonnikalapiirakan mennessä hujauksessa parempiin suihin, teimme uuden isomman satsin jauhelihaisena versiona. Näin pieni herrakin sai vatsansa kylläiseksi.

...................................
Jauhelihapiirakka

800g lehtitaikinaa
1dl pitkäjyväistä riisiä
3dl vettä
3 kananmunaa
1rkl oliiviöljyä
1 iso sipuli
400g jauhelihaa
1,5tl suolaa
1tl mustapippuria
+1 kananmuna voiteluun

1. Sulata lehtitaikina ohjeen mukaan ja kauli se kahdeksi ohueksi suorakaiteen muotoiseksi palaksi. Jätä toinen pala pari senttiä kauttaaltaan toista isommaksi.
2. Valmista riisi pakkauksen ohjeen mukaan.
3. Keitä munat, jäähdytä, kuori ja pilko pieniksi paloiksi.
4. Hienonna sipuli ja kuullota se öljyssä.
5. Lisää joukkoon jauheliha ja kypsennä valmiiksi.
6. Mausta suolalla sekä pippurilla sekä lisää pilkottu kananmuna sekä riisit joukkoon. Sekoita tasaiseksi massaksi.
7. Kaada seos tasaisesti pienemmälle taikinalevylle.
8. Nosta isompi taikinalevy kanneksi ja käännä ylimenevät reunat alimmaisen taikinalevyn alle.
9. Voitele piirakan pinta kananmunalla.
10. Paista 200 asteessa n. 35minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti