tiistai 30. huhtikuuta 2013

C H U R R O T




Meidän vappupäivän herkkupöydästämme löytyy rapsakoita churroja eli munkkitankoja! NAMII!!

Otin paistinöljyn talteen, jotta voin tehdä näitä vielä lähipäivinä uudestaankin. Churrojen valmistaminen on erittäin helppoa. Muista pitää kattilan kansi sekä sammutuspeite lähettyvillä, varmuuden vuoksi.
 
....................................................
Churrot / Munkkitangot

Taikina:
2½dl vettä
100g voita
1/4tl suolaa
3 dl vehnäjauhoja
3 kananmunaa

Paistamiseen:
5dl rypsiöljyä 

Pinnalle:
1dl sokeria
2tl kanelia

1. Kiehauta vesi, voi ja suola kattilassa.
2. Lisää jauhot ja vatkaa voimakkaasti kunnes taikinasta kiinteytyy ja siitä tulee "pallo". Nosta kattila pois liedeltä.
3. Vatkaa munat toisessa kulhossa vaahdoksi.
4. Kaada munavaahto lämpimän taikinan joukkoon kokoajan vatkaten.
5. Kaada taikina pursotuspussiin.
6. Kuumenna öljy suurehkossa kattilassa. (Öljy on tarpeeksi kuumaa, kun sinne pudotettu taikinanpala nousee heti pintaan ja öljy alkaa paljon kuplia.)
7. Pursota taikinasta öljyyn (n.10cm pitkiä) tankoja. Voit leikata taikinan poikki saksilla. Muista, että pursotinpussi ei saa osua öljyyn!
8. Paista muutama munkkitanko kerrallaan reilusti ruskeiksi molemmin puolin.
9. Nosta munkit reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan.
10. Sekoita sokeri ja kaneli keskenään.
11. Kääntele tangot sokeri-kaneliseoksessa.

3 kommenttia:

  1. Kiitän samantien reseptistä. Luin ohjeesi ja tunnin päästä meillä oli pino munkkeja. Nyt puoli tuntia myöhemmin niitä ei juurikaan ole enää jäljellä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olipas mukava kuulla! Nämä ovatkin parhaimmillaan juuri paistettuna!

      Poista
  2. Joku muukin on siis saanut näin mahtavan idean. Great minds think alike! : D

    VastaaPoista