lauantai 6. huhtikuuta 2013

M A C A R O N S
Marengeista innostuneena päätin kokeilla tehdä marenkisia macaronsseja. Resepti on sama kuin marengeissakin, mutta taikinasta ei tehdä niin jämäkkää, jolloin siitä muodostuu pellille lituiskoja "nappeja".


.....................................
Marenki macarons
(koosta riippuen n.50kpl)


4 kananmunan valkuaista
2½dl sokeria
elintarvikeväriä
hilloa 

1. Vatkaa valkuaiset pehmeäksi vaahdoksi.
2. Lisää sokeria vähitellen ja vatkaa kunnes seos on tasaista.
3. Lisää hammastikulla elintarvikeväriä ja sekoita väri tasaiseksi.
4. Laita marenkia pursotuspussiin ja pursota pieniä "lätäköitä" leivinpaperin päälle.
5. Paista 90 asteessa n. 1tuntia ja 15 minuuttia.
6. Laita jäähtyneen marengin pellin puoleiselle reunalle hilloa ja aseta toinen marenki sitä vasten.

6 kommenttia:

 1. Macaroneja on pitänyt kokeilla kauan, mut ensimmäistä kertaa ohje kuulosti siltä et uskaltautuisin oikeasti kokeilemaan. Kiitos! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä on superhelppoja. Perinteisiä macaronsseja makeampia.

   Poista
 2. En olekaan tiennyt, että macaroneja voi tehdä näinkin. Miksikäs ei! Itse kokeilin kerran ohjetta, johon tuli ainakin mantelijauhetta. Lopputulos ei onnistunut ollenkaan. :)

  Mutta tänään valmistin sitä uhoamaani pavlovaa ja se onnistui ihan nappiin! Keittiössä koetut ilon hetket ovat niitä parhaita. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin kokeilin mantelijauheista ohjetta aikanaan ja tuli ihan sutta. Mies teki tyttären kanssa ollessani Kiinassa niitä ja he onnistuivat. Oli mukava palata kotiin herkkujen ääreen. :)

   Nyt päätin ihan vain kokeilla, että onnistuisko näin. Ja hyvin onnistui marenkinenkin versio. Näitä voisi tehdä uudestaan tyttären synttäreille kesällä!

   Poista
 3. Ne ovat kauniita! Mies teki meidän pienokaisen ristiäisiin ihan täydellisiä macaroneja ja niiden ohje oli joku helppo Pirkka-lehdestä. Mietin, että niitä voisi tehdä taas lapsen synttäreille tässä kuussa. Tuo väri olisi just täydellinen.

  VastaaPoista