perjantai 5. huhtikuuta 2013

M A R E N K E J A




Olen jo pidemmän aikaa ajatellut, että pitäisi kokeilla tehdä marenkeja.

Tyttärellä on tulossa bullikset ja päätimme tehdä niitä sinne. Näin saimme kaksi kärpästä yhdellä iskulla.

.................
Marengit
pieniä n. 100kpl

4 kananmunan valkuaista
2½dl sokeria
elintarvikeväriä

1. Vatkaa valkuaiset pehmeäksi vaahdoksi.
2. Lisää sokeria vähitellen ja vatkaa kunnes seos on napakkaa.
3. Lisää hammastikulla elintarvikeväriä ja vatkaa väri tasaiseksi. Marenki on valmista, kun se pysyy kulhon pohjalla kääntessäsi kulhon ylösalaisin.
4. Laita marenkia pursotuspussiin (missä kruununpäätylla) ja pursota pieniä vuoria leivinpaperin päälle.
5. Paista 90 asteessa n. 1tuntia ja 15 minuuttia.

2 kommenttia:

  1. Hauska kuulla, että marengit ovat killuneet muidenkin to do -listalla hyvän aikaa. Itse en ole vieläkään ottanut itseäni niskasta kiinni, mutta ehkä jossain vaiheessa valmistan en enempää enkä vähempää kuin kokonaisen pavlovan. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. OI, äitini tekee toisinaan pavlovaa. Sitä voisikin tehdä seuraavaksi!

      Poista