Yksi lemppari raaka-aineeni leivonnassa on raparperi. Sitä löytyi onnekseni muutama varsi ison marketin hyllyltä.
Tällä kertaa teimme tyttären kanssa muropohjaisen ranskankermasta särmää saaneen herkun.
.............................................
Mansikka-raparperipiirakka
Muropohja:
100g voita
1dl sokeria
2½dl jauhoja
1tl leivinjauhetta
1 kananmuna
Täyte:
4dl raparperia
250g mansikoita
225g ranskankermaa
2 kananmunaa
½dl sokeria
½dl tomusokeria
1tl vaniljasokeria
1. Paloittele voi.
2. Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään ja lisää voi nyppimällä niin, että saat tasaisen seoksen.
3. Lisää kananmuna ja sekoita tasaiseksi.
4. Voitele piirakkavuoka.
5. Taputtele taikina vuoan pohjalle ja reunoille jauhoitetuin käsin.
6. Pilko raparperit pitkiksi suikaleiksi ja mansikat lohkoiksi.
7. Asettele raparperin sekä mansikan palat tasaisesti pohjan päälle.
8. Sekoita muut täyteaineet sekaisin ja kaada seos vuokaan.
9. Paista 200 asteisen uunin alatasolla noin 30minuuttia.
Hahaa. Mustikkapiirakatkin valmiina.
VastaaPoistaNams, nams!
Poista