maanantai 8. heinäkuuta 2013
KANELINEN SPELTTIPANNUKAKKU
Ostimme Malmgårdin reissullamme mm. spelttijauhoja. Nyt vasta sain aikaiseksi tehdä niistä pannukakkua. Tein hieman kevyemmän vaihtoehdon enkä käyttänyt täysmaitoa ja voita kuten yleensä.
Lisäsin joukkoon aavistuksen kanelia, H E R K U L L I S T A !
...................................................................
KANELINEN SPELTTIPANNUKAKKU
5dl rasvatonta maitoa
5dl vettä
3 kananmunaa
6dl luomu spelttijauhoja
3/4dl ruokaöljyä
1tl suolaa
2rkl sokeria
2tl vaniljasokeria
1tl kanelia
1. Sekoita maito, vesi ja rikotut kananmunat keskenään.
2. Lisää sekaan spelttijauhot ja sekoita tasaiseksi.
3. Kaada joukkoon öljy sekä muut aineet. Sekoita.
4. Paista 225 asteessa noin 30 minuuttia.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Tilain juuri eräästä verkkokaupasta spelt-jauhoja, joten pian saankin opiskella niiden kanssa leipomista. :)
VastaaPoistaHyvä hyvä! Me ainakin tykätään kovasti!
PoistaTätä täytyykin pian kokeilla, herkulliselta näyttää!
VastaaPoistaNyt edellinen kommentti karkasi ennen aikojaan. Aloitin juuri tekemään tätä, mutta olisiko ohjeessa jotain korjattavaa? Mikä esim. on mainittujen kananmunien määrä? Entä ovatko nestemäärät oikein? Lisäsin vähän maitoa, kun taikina oli niin paksua. Munia laitoin kaksi, katsotaan millaista jälkkäriä uunista tulee...
VastaaPoistaVoi herranjestas, millainen ohje oli päässyt livahtamaan tuonne ylös!
PoistaHyvä, kun huomasit painovirhepaholaiset. Nyt ohje on korjattu. Eli nesteitä piti olla 0,5l eli 5dl ei 0,5dl ja kananmunia pitäisi olla 3 kpl.
Taisi olla sitkeää ja tuhtia tuo sinun tekeleesi? OH NO!
Ei se sitkeää ollut, vaan kivikovaa :) Nesteitä oli 4-5 dl. Maku oli kuitenkin hyvä, mutta roskiinhan se levy meni. Mies ihmetteli, että oliko sen tarkoitus olla leipää vai mitä... mutta kokeilen uudestaan toisella kertaa!
PoistaVoi rähmänkäpälä, että tarpeet menivät ihan hukkaan! Oikeilla suhteilla tämä on kyllä tosi hyvää!
PoistaJatkossa vaadin itseltäni kyllä ekstra tarkkaavaisuutta...