maanantai 15. heinäkuuta 2013

M A N S I K K A K E R R O S K A K K U




Tyttären syntymäpäiväkakussa suosimme kauden marjaa eli tuoretta mansikkaa päivänsankarin toiveen mukaisesti. Hän toivoi myös kaksikerroskakkua eli eihän se auttanut kuin ryhtyä tuumasta toimeen.

.....................................................
MANSIKKAKERROSKAKKU

POHJA:
250g Wilhelmina keksejä
75g sulatettua voita

2 l putsattuja mansikoita

V.PUNAINEN TÄYTE:
5dl vaahtoutuvaa mansikkakermaa
4dl rasvatonta maitoa
2pss mansikan makuinen kakkumousse
6 liivatelehteä

VALKOINEN TÄYTE
4dl kermaa
1rkl sokeria
4ml vanilja-aromia
5 liivatelehteä

1. Murenna keksit hienoksi jauheeksi. Lisää joukkoon sulatettu voi ja sekoita tasaiseksi.
2. Kaada pohja-aineet isomman irtovuokapohjan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi.
3. Perkaa mansikoista kannat pois ja halkaise 2/3 mansikoista puoliksi.
4. Leikkaa pahvista pienemmän irtopohjavuoan pohjan kokoinen pala ja aseta se pohjan päälle.
5. Asettele puolikkaita mansikoita leikkauspinta vasten vuokien reunoja.

6. Valmista vaaleanpunainen mousse:
- Laita liivatteet kylmään veteen.
- Vaahdota mansikkakerma kulhossa.
- Kaada maito toiseen kulhoon ja lisää joukkoon kakkumoussejauheet. Sekoita sähkövatkaimella minuutin ajan vaahdoksi.
- Kuumenna tilkka vettä kiehuvaksi.
- Puristele liivatteista ylimääräinen vesi pois ja sulata ne kiehuvaan veteen.
- Sekoita mansikkakerma sekä kakkumousse keskenään.
- Lisää liivateneste seokseen ja sekoita tasaiseksi.

7. Kaada mansikkatäytettä molempiin vuokiin niin että yläreunasta jää samanverran tyhjää molemmissa vuoissa. Tasoita pinta.

8. Valmista valkoinen täyte:
- Laita liivatteet kylmään veteen.
- Vaahdota kerma ja mausta se sokerilla sekä vanilja-aromilla.
- Kuumenna tilkka vettä kiehuvaksi.
- Puristele liivatteista ylimääräinen vesi pois ja sulata ne kiehuvaan veteen.
- Lisää liivateneste kerman joukkoon ja sekoita tasaiseksi.

9. Kaada kermatäyte mansikkamoussen päälle ja laita jääkaappiin peiteltynäinä odottamaan seuraavaa päivää.
10. Avaa vouat varovasti, ettei kakku halkea. (Voit käyttää veistä varovasti apuna.)
11. Asettele isompi kakku tarjoiluastille ja nosta pienempi kakku sen päälle. Jätä pahvi kakkujen väliin. (Leikatessa ensin syödään vain pienempi päälikakku.)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti