keskiviikko 14. elokuuta 2013
K A R V I A I S P I I R A S
Jääkaapissamme oli jo tovin ollut pensaasta kerättyjä punaisia karviaisia. Niitä oli sieltä vähän popsittukin, mutta päätin niistä tehdä piirakan.
Ajattelin taittaa kuoren happamuutta pannukakkusiirapilla ja sehän toimi mainiosti!
.........................................................
KARVIAIS-RAHKAPIIRAKKA
POHJA:
125 g voita
3/4 dl sokeria
1 keltuainen
2½ dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
½ tl leivinjauhetta
TÄYTE:
250g kermarahkaa
2 kananmunaa
2rkl pannukakku siirappia
2rkl hienoa sokeria
2tl vaniljasokeria
2dl siistittyjä karviaisia
1. Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen.
2. Valmista pohja: vaahdota sokeri ja voi. Lisää keltuainen huolellisesti.
3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne sitten taikinaan.
4. Sekoita nopeasti kaikki tasaiseksi taikinaksi.
5. Voitele piirakkavuoka ja painele taikina sen pohjalle sekä reunoille.
6. Pistele taikina haarukalla ja esipaista uunissa täytteen teon ajan.
7. Sekoita kananmunat, kermarahka ja sokerit keskenään. Lisää siirappi ja sekoita.
8. Ota muropohja pois uunista.
9. Kaada rahkaseos pohjan päälle.
10. Ripottele pinnalle tasaisesti siistityt karviaiset.
11. Paista uunissa 180asteessa n. 25min, kunnes piirakan pinta on saanut kauniisti väriä.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Herkullisen näköinen piirakka, karviaisista harvemmin näkee piirakkaohjeita. :)
VastaaPoistaEipä niitä oikein näe, joskus googletin enkä löytänyt mieluista.
PoistaNiinpä päätin vain itse soveltaa. Hyvää tuli! :)
Oi nam! En oo ennen tainnut törmätä karviaisiin piirakan muodossa. Varmasti toimii.
VastaaPoistaP.s. Litra karviaisia suoraan rasiasta toimii myös. Testasin. :D
Kyllä toimii. Pari palaa on jo massussa. :)
PoistaSuoraan rasiasta saati puskasta ne on kyllä parhaimmillaan!
Oi että, itsekin olen miettinyt karviaispiirakan tekoa, mutta vielä ei ole tullut kokeiltua. Tämä on varmasti ihana ohje! :)
VastaaPoistaItsekin mietin, että mahtaako se toimia piirakassa, mutta hyvältä maistui!
Poista