keskiviikko 14. elokuuta 2013

K A R V I A I S P I I R A S




Jääkaapissamme oli jo tovin ollut pensaasta kerättyjä punaisia karviaisia. Niitä oli sieltä vähän popsittukin, mutta päätin niistä tehdä piirakan.

Ajattelin taittaa kuoren happamuutta pannukakkusiirapilla ja sehän toimi mainiosti!

 .........................................................
KARVIAIS-RAHKAPIIRAKKA

POHJA:
125 g voita
3/4 dl sokeria
1 keltuainen
2½ dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
½ tl leivinjauhetta

TÄYTE:
250g kermarahkaa
2 kananmunaa
2rkl pannukakku siirappia
2rkl hienoa sokeria
2tl vaniljasokeria
2dl siistittyjä karviaisia

1. Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen.
2. Valmista pohja: vaahdota sokeri ja voi. Lisää keltuainen huolellisesti.
3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne sitten taikinaan.
4. Sekoita nopeasti kaikki tasaiseksi taikinaksi.
5. Voitele piirakkavuoka ja painele taikina sen pohjalle sekä reunoille.
6. Pistele taikina haarukalla ja esipaista uunissa täytteen teon ajan.
7. Sekoita kananmunat, kermarahka ja sokerit keskenään. Lisää siirappi ja sekoita.
8. Ota muropohja pois uunista.
9. Kaada rahkaseos pohjan päälle.
10. Ripottele pinnalle  tasaisesti siistityt karviaiset.
11. Paista uunissa 180asteessa n. 25min, kunnes piirakan pinta on saanut kauniisti väriä.


6 kommenttia:

  1. Herkullisen näköinen piirakka, karviaisista harvemmin näkee piirakkaohjeita. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä niitä oikein näe, joskus googletin enkä löytänyt mieluista.
      Niinpä päätin vain itse soveltaa. Hyvää tuli! :)

      Poista
  2. Oi nam! En oo ennen tainnut törmätä karviaisiin piirakan muodossa. Varmasti toimii.

    P.s. Litra karviaisia suoraan rasiasta toimii myös. Testasin. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä toimii. Pari palaa on jo massussa. :)
      Suoraan rasiasta saati puskasta ne on kyllä parhaimmillaan!

      Poista
  3. Oi että, itsekin olen miettinyt karviaispiirakan tekoa, mutta vielä ei ole tullut kokeiltua. Tämä on varmasti ihana ohje! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itsekin mietin, että mahtaako se toimia piirakassa, mutta hyvältä maistui!

      Poista