sunnuntai 20. lokakuuta 2013

H E R K K U P U U S T I T



Tytär päätti leipoa, ohjasin intoa pullien suuntaa, sillä itse en pidä taikinan vaivaamisesta. Niinpä sain jonkun muun tekemän sen puolestani.

Teimme äitini herkkupullia. Korvapuustien sisään laitetaan reilusti voita ja sokeria. Se jos mikä on onnistumisen yhtälö!

..............................
Sokeripuustit

Taikina:
5dl maitoa
2 pss kuivahiivaa
2dl sokeria
2tl suolaa
200g voita
n.14dl vehnäjauhoja

Täyte:
150g voita
1dl sokeria
1,5dl tomusokeria
2rkl vaniljasokeria

kananmuna voiteluun
raesokeria koristeluun

1. Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon.
2. Lisää sokeri ja suola.
3. Alusta taikinaan vehnäjauhot ja lisää hyvin pehmeä rasva.
4. Vaivaa taikina hyvin ja anna sen levätä liinalla peitettynä n. 20 minuuttia.
5. Jaa kohonnut taikina kahteen osaan ja kauli palat suorakaiteen muotoon.
6. Sekoita täyteaineet keskenään.
7. Levitä täyteaine taikinalevyjen päälle ohuelti.
8. Rullaa levyt napakoiksi rulliksi.
9. Leikkaa rullista kolmionmallisia viistoja paloja. Aseta pala leveä puoli alaspäin pellille. Paina kapeasta kohdasta (pullan päältä)  reilusti alaspäin.
10. Kohota pullat peiteltynä ja voitele kohonneet pullat kananmunalla.
11. Ripottele pinnalle raesokeria.
12. Paista keskitasolla 225 asteessa n. 15 minuuttia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti