Salmiakkiholistin unelma, mustalla makeisella maustetut mehevät muffinssit tulevat tässä. Maistuvat mainiosti myös aamupalalla, testattu on!
Näitä pitää tehdä joskus uudestaankin!
......................................
Salmiakkicupcakes
18 kpl (pieniä)
18 kpl (pieniä)
Taikina
100 g voita
1 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
10 pieneksi murskattua turkinpippuri makeista
1 tl leivinjauhetta
3 kananmunaa
2 dl hienoa sokeria
1 dl maitoa
Kuorrute
260 g tummaa suklaata
3 dl vispikermaa
1,5 rkl hunajaa
6 pieneksi murskattua
turkinpippuri makeista 25 g voita
Koristeeksi nomparelleja
1. Sulata voi.
2. Sekoita jauhot, kaakaojauhe, lakritsijauhe ja leivinjauhe.
3. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi sähkövatkaimella.
4. Lisää jauhoseos siivilöiden vähän kerrallaan. Lisää samalla myös voi ja maito.
5. Sekoita varovaisesti tasaiseksi taikinaksi.
6. Jaa taikina muffinssivuokiin ja paista uunin keskitasolla 175 asteessa n. 20 minuuttia.
7. Anna jäähtyä.
8. Paloittele suklaa melko pieniksi paloiksi.
9. Kiehauta kerma, hunaja ja lakritsipulveri, ota kattila pois levyltä ja sekoita nopeasti rouhittu suklaa kuumaan seokseen.
10. Sekoita, kunnes kaikki suklaa on sulanut.
11. Lisää voi pienissä nokareissa ja sekoita tasaiseksi.
12. Anna kuorrutteen jäähtyä pakastimessa/jääkaapissa mutta varo ettei kuorrutteesta tule liian kylmää ja kovaa.
13. Pursota tryffelinokare jokaisen leivoksen päälle ja koristele nomparelleilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti