maanantai 16. kesäkuuta 2014

K U O P I J O
Olimme koko perhe viikonlopun Kuopiossa.
Lapset tosin suuntasivat sinne jo varhain torstaiaamuna. Me otimme miehen kanssa siskonpojan mukaan kyytiin perjantai-iltapäivästä ja lähdimme ajelemaan.
Tytär on vieläkin tanssimassa balettia yhdellä Kuopio tanssii ja soi -tapahtuman kurssilla. Hän tosin käväisi Tampereellakin kilpailemassa päiväreissulla tässä välissä. Reipas tyttö! 
Hotellitarjonta kaupungissa on aika laaja, mutta kaikkialla oli melko täyttä. Olihan Kuopiossa samaan aikaa useampi tapahtuma päällekäin. Jukolan viestin suunnistajia näkyi tanssityttöjen ohella sekä hotelleissa että katukuvassa.
Me yövyimme Scandicissa. Se on Kallaveden syleilyssä, pienen kävelymatkan päässä kompaktista keskustasta. Hotellihuoneet on vasta uusittu ja pidin kovasti superior-huoneen skandinaavisesta ja selkeästä sisustuksesta. Erityisesti ihastuin huoneen nojatuoliin sekä tyynyyn. Yllä kuva kaunokaisista.
Hotellissa lapsiin vaikutuksen teki uima-allas, minuun itseeni allasosatolla oleva lämmin poreamme. Sain hankittua itselleni uuden uimapuvunkin, (näin pakon edessä, kun oma unohtui kotiin) ja vielä sellaisen millaisesta olen haaveillutkin. Ei ihan turha reissu senkään suhteen.  
Ylipäätään Kuopio tuntui kompaktilta ja viihtyisältä kaupungilta. Shoppailijalle eri kauppakeskuksia löytyy torin laidalta joka korttelista ja perheen pienempiä on ajateltu torilla leikkipuistovälinein ja kävelykaduin. Kauniita vanhoja rakennuksia on säilytetty ja uutta rakennettu vanhaa kunnioittaen.
Kuopijossa kyllä viihtyy kun luonto on semmonen että eepä paljo missään ja palaveluttii on joka kohassa likellä. Nykyelämännii juuret on savolaesessa lupsakkuuvessa ja myötäkarvasessa tyylissä olla ja ellee. Lähde: http://www.kuopio.fi/web/kaupunkitietoa/tolokun-kokonen-kaapunti
Viikonloppu oli mukava. Lapset kotiutuvat isovanhempien kanssa keskiviikkona. Siihen asti saan rauhassa raivattua lasten huoneita, jotta kaikki olisi valmista ennen kesäloman alkua. 
 Tosin melko kesälomalta tämä jo tuntuukin. Pienet viikonloppuretket tekevät ihmeitä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti