perjantai 24. huhtikuuta 2015

K E B A B L I H A



Ja niin se meidän poika teki (mummin vähän auttaessa) itse kebabia!
Vitsit mitä herkkua!

Alkuperäisen ohjeen poika bongasi täältä.
Sitä vähän sovellettiin meidän versiossamme.


KEBABLIHA

1,8 kg sika-nautajauhelihaa
75g aromisuolaa
½dl pippurijauhetta
½ kuivattu chili hienoksi pilkottuna
3tl paprikajauhetta

1. Sekoita kaikki ainekset hyvin keskenään tasaiseksi massaksi.
2. Painele massasta kaikki ilmat kunnolla pois.
3. Muotoile massasta pitkulainen tasainen pötkö ja nosta se folion päälle ja kääri siihen.
4. Vuoraa paketti vielä toisella foliolla kauttaaltaan, nipistä päät kiinni.
5. Paista 100 asteessa n. 4 tuntia (älä vähennä aikaa tai nosta lämpötilaa)
6. Anna kypsän lihan vetäytyä puolisen tuntia huoneenlämmössä ja jäähdytä sen jälkeen jääkaapissa.
7. Suikaloi lihasta ohuita pitkiä suikaleita ja kuumenna lihaa pari minuuttia uunissa 225 asteessa enne tarjoamista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti