maanantai 21. helmikuuta 2011

Skotlannin namupalat

Tässä niitä lupaamiani Edinburgin matkakuulumisia sekä kuvia.
Hotellina meillä oli Boutique Minto Hotel. Sijainti on vanhan kaupungin puolella lyhyen matkan päässä Edinburghin linnasta. Yllätykseksemme aamupala valittiin menusta ja tarjoiltiin pöytiin! Ohhoh! Tarjolla oli kaikkea Full Scottish –aamupalan (mm. haggis, muna, pavut, black budding, makkarat…) tai puuro/jugurtti akselin väliltä.
Hotellin huoneet olivat siistit ja kaikki oli vasta remontoitua. Osa huoneista oli varsin pieniä, kuten omamme, mutta näimme mm. isoja ja KORKEITA huoneita samassa hotellissa. 
Heti matkan kärkeen kävimme Tescossa ostamassa Irn Bru limonadia sekä Walkersin suola & viinietikka sipsejä. Kyllä, ne maistuivat ihan yhtä hyville kuin reilu kymmenen vuotta sittenkin.  Samaa ei voi sanoa enää neljäntenä päivänä hotellin aamupalasta. Onhan se Full Scottish täyttävä vaihtoehto kaikkine puuro, mehu, tee, kahvi, paahtoleipä, paistettu tomaatti…. lisukkeineen. Mutta neljäntenä aamuna en enää niihin revennyt. Housujeni vyötärö ei ainakaan. Päädyin muroihin sekä hedelmiin.  Nälässä ei ainakaan tarvinnut olla.
Kun pubi ruokailu rupesi parin päivän päästä ranskalaisineperunoineen tympimään, huomasimme istuvamme useampana päivänä italialaisessa ravintolassa. Grazie tuli päästettyä suusta melko monta kertaa, mutta kyllä se Thank you taisi kuitenkin voiton viedä. Itse menimme ranskalaisia pakoon saapasmaan menuille, mutta britit tulivatkin sinne syömään ranskalaisia. Voi ei, on siinä Jamie Oliverilla vielä työsarkaa…
Mutta niin se on , että maassa maan tavalla tai maasta pois. Hyvin se coleslaw maistui sekä scottish fudge. NAM!
Mainitsin aiemmin Edinburghin linnan. Halusin sinne ehdottomasti, vaikka olin siellä aiemminkin käynyt. Olen niin Skotlannin harmauden pauloissa, että huokailin vain matkamme edetessä. Alla muutama kuva linnasta ja sen mahtavuudesta.
Lisää kuulumisia laitan myöhemmin. Luvassa on kuvia ja tunnelmia mm. St Andrewsilta sekä Aberdeenista.

2 kommenttia:

  1. Oi, ihania muistoja tulee mieleen näistä kuvista! Me olimme myös Edinburghissa viime keväänä. :) Maistoitko haggista? Minulla jäi kokeilematta, pelkkä ajatus oli jo niin kuvottava. Noita salt&vinegar -sipsejä en voi myöskään ymmärtää vieläkään! :/ Osa meidän porukasta niistä kyllä tykkäsi..

    Tuo linna jäi meiltä kokematta! :/ Jos vielä joskus noille kulmille pääsen, pitääpä käväistä kurkkimassa!

    VastaaPoista
  2. Saara: En maistanut Haggista, vieläkään. En vain kykene. Mies maistoi kyllä. Salt & vinegar sipsit on mun herkkuja. Niitä löytyy onneksi nykyään myös Suomesta!

    Linna oli mukava kokemus vieläkin, vaikka siellä kävin toistamiseen. Sun täytyy tehdä sinne uusi retki :)

    VastaaPoista