sunnuntai 29. heinäkuuta 2012

P e r s i k k a - s u k l a a k a k k u



Neiti taiteili syntymäpäivilleen pöllökakun. Toiveena oli suklaata, suklaata ja suklaata. Naiset asialla!

Joukkoon laitoimme persikkaa tuomaan vähän raikkautta ja väriä kakun sisuksiin.

.................................................
Persikkainen suklaakakku

Pohja:
Sokerikakkupohja, ohje täällä.

Täyte:
2,5 dl suklaakermaa
3,5 dl kylmää maitoa
2 pss suklaa mousse jauhetta
2tlk persikan viipaleita
5 liivatelehteä
0,5 dl kiehuvaa vettä

Koristelu:
2 dl kermaa
2 pkt valkoista kaulittavaa sokerikuorrutetta
1 pkt vaaleanpunaista marsipaania

Kostutus:
persikoiden sokeriliemi

1. Tee kakkupohja. Jäähdytä ja leikkaa kolmeen osaan.
2. Sekoita keskenään täytteen kerma sekä maito. Lisää suklaa mousse ja sekoita voimakkaasti.
3. Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmeämään.
4. Laita yksi kakkupohja tarjoiluastialle irtopohjavuoan sisään ja kostuta se persikan sokeriliemellä.
5. Asettele persikan paloja pohjan päälle.
6. Lämmintä 0,5 dl vettä kiehuvaksi.
7. Puristele liivatteista ylimääräinen vesi pois ja sekoita ne kiehuvaan veteen.
8. Sekoita liivateneste suklaamoussen sekaan huolellisesti.
9. Kaada puolet suklaamoussesta persikoiden päälle ja tasoita pinta.
10. Asettele toinen kakkupohja suklaan päälle, kostuta.
11. Asettele loput persikat pohjan päälle.
12. Kaada loput suklaamousset persikoiden päälle ja tasoita pinta.
13. Laita viimeinen kakkupohja vielä pinnalle ja laita kakku jääkaappiin hyytymään vähintään 2 tunniksi.
14. Kauli sokerikuorrute, koriste se haluamallasi tavalla.
15. Vatkaa kerma ja levitä se tasaisesti kakun pinnalle.
16. Nosta kuorrute kakun päälle varovasti ja tarjoa.

6 kommenttia: