maanantai 6. elokuuta 2012

Pippurijuusto-makarooniloota



Hyvä ja halpa peruskotiruoka maustuu mukavasti jääkaapista löytyneellä tuorejuustolla. Porkkanaraaste antaa myös vähän kaivattua väriä.

..............................................................
Pippurijuusto-makaroonilaatikko

600g kevytjauhelihaa
500g keittämätöntä makaroonia
200g pippurisulatejuustoa
1 iso sipuli
2dl porkkanaraastetta
3 kananmunaa
8dl rasvatonta maitoa
2tl yrttisuolaa
suolaa makaroonin keitinveteen

1. Pilko sipuli pieniksi paloiksi ja raasta porkkana
2. Laita makaroonit kiehuvaan suolalla maustettuun veteen.
3. Ruskista jauheliha ja lisää sipulikuutiot sen joukkoon.
4. Lisää pippurisulatejuusto jauhelihan sekaan ja anna sen sulaa hyvin.
5. Kaada vesi pois makarooneista ja kaada sen jälkeen makaroonit paistovuokaan.
6. Sekoita jauheliha seos sekä porkkanaraaste makaroonien joukkoon.
7. Sekoita kananmunat ja maito keskenään. Lisää joukkoon yrttisuola.
8. Kaada munamaito vuokaan.
9. Paista 200 asteessa 1tunti.


2 kommenttia: