lauantai 6. lokakuuta 2012

Ameriikan omppupiiras


Oman pihan viimeisistä omenoista valmistui mehevä omenapiirakka. Ties kuinka mones tältä syksyltä.

Halusin jotain Mc Donaldsin omenapiirakan tapaista. Tiedättekö ne pienet piirakat, missä rapean kuoren sisällä on mehevä omenasydän?

On pakko myöntää, että kyllä kannatti kokeilla, vaikka tämä vaati vähän enemmän näpertelyä. Halusin nimittäin viimeistellä piiraan reunat taikinapunoksella.

Tätä herkkua nimittäin täytyy tehdä toistekin! Onneksi ukki on tuonut meille pussillisen omenoita, kun omat loppuivat jo.

............................................................
Amerikkalainen omppupiirakka

Pohja ja kuori:
4dl vehnäjauhoja
2rkl sokeria
150g voita
½dl vettä

Täyte:
n. 1kg omenia
1½dl sokeria
1½ rkl vehnäjauhoja
1½tl kanelia
1,5tl vaniljasokeria
25g voita

1. Sekoita jauhot, sokeri ja voi. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
2. Laita jääkaappiin täytteen teon ajaksi.
3. Kuutioi kuoritut omenat, joist on poistettu siemenkodat.
4. Sekoita voi, jauhot, kaneli sekä vaniljasokeri keskenään ja kaada ne omenien joukkoon.
5. Kauli leivinpaperin päällä taikinasta kaksi pyöreää isoa levyä. Nosta toinen levy piirakkavuokaan (taikina ulottuu yli reunojen)
6. Kaada täyte vuokaa.
7. Nosta toinen taikinalevy kanneksi. Painele taikinalevyjen reunat yhteen piirakkavuoan reunoilla. (Halutessasi voit jättää hitusen taikinaa ja kieputella siitä "nyörin" piirakan reunojen päälle.)
8. Piste pintaan haarukalla reikiä.
9. Paista 200 asteessa n. 35minuuttia uunin alatasolla.


2 kommenttia:

  1. Tein tätä tänään tällä ohjeella ja ai että oli hyvää. Kiitos vinkistä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Herrrkullista suorastaan. Täytyisikin tehdä kohta uusi satsi :)

      Poista