sunnuntai 10. helmikuuta 2013

L I H A P A T A



Leppoisen sunnuntaipäivän herkkuruoka mikä valmistuu rauhassa uunissa hautuen. Seuraksi perunoita, salaattia sekä tuoretta leipää.

Hyvä ruoka, parempi mieli! Niinhän se on.

......................................
Herkullinen lihapata

1000g naudan paistia
4rkl vehnäjauhoja
3rkl margariinia
2 isoa sipulia
1 valkosipulinkynsi
loraus öljyä
4 isoa porkkanaa
1 pieni lanttu
1prk kokonaisia säilykeherkkusieniä
2prk yrttitomaattimurskaa
3dl punaviiniä
2dl vettä
1 lihaliemikuutio
1tl suolaa
1tl rouhittua mustapippuria
rosmariinin oksia

1. Leikkaa paisti reilun kokoisiksi kuutioiksi.
2. Kääntele lihat jauhoissa ja ruskista ne useammassa erässä pannulla.
3. Laita ruskistuneet lihat pataan.
4. Ruskista sipulit sekä valkosipulit öljyssä pannulla.
5. Lisää sipulit lihapalojen joukkoon pataan.
6. Kuori ja paloittele porkkanat sekä lanttu ja lisää ne pataan.
7. Lisää joukkoon herkkusienet, tomaattimurska, punaviini, vesi, murustetut lihaliemikuutiot, suola sekä mustapippuri.
8. Sekoita aineet keskenään ja työnnä rosmariininoksia muiden joukkoon.
9. Hauduta uunissa 150 asteessa n. 2 tuntia.


1 kommentti:

  1. Nam! Meilläkin tehtiin viikonloppuna lihapataa Sarpaneva-padassa. Pata on erityisen rakas, sillä se on häälahja, mutta on se kyllä painava! Hyvät lihat siinä kyllä tekee.

    VastaaPoista