lauantai 6. heinäkuuta 2013

FETAPIIRAS PINAATTIPESTOLLA




Tämä on hieman työläämpi, mutta sitäkin makoisampi herkku.
Bongasin reseptin Kotivinkistä, mutta tuunasin sitä hieman mieleisekseni.

......................................................
FETAPIIRAS PINAATTIPESTOLLA
(n. 25cm vuoka)

POHJA:
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
100 g voita
4 rkl kylmää vettä

TÄYTE:
8 isoa kirsikkatomaattia
3 kananmunaa 2,5dl ruokakermaa
200 g fetaa
sokeria
suolaa

PINAATTI-MINTTUPESTO:
70 g pakastepinaattia
2 rkl hienonnettua piparminttua
teelusikan kärjellinen muskottipähkinäjauhetta
ripaus suolaa

PINNALLE:
rouhittua mustapippuria

1. Tee jauhoista, leivinjauheesta, suolasta ja voista murumainen seos.
2. Lisää seokseen vettä vähän kerrallaan, kunnes taikinasta tulee kiinteämpi.
3. Laita taikina kelmussa viileään peston teon ajaksi.
4. Pilko kirsikkatomaatit puoliksi ja laita ne leikkuupinta ylöspäin leivinpaperin päälle uunipellille.
5. Ripottele tomaattien pintaan hiukan sokeria ja paahda niitä uunin keskitasolla 200 asteessa 15 minuuttia.
6. Keitä pinaattia pari minuuttia väljässä, suolalla maustetussa vedessä. Valuta vesi pois.
7. Sekoita pinaatti ja minttu tehosekoittimessa tasaiseksi massaksi. Mausta suolalla ja muskottipähkinällä.
8. Kauli taikina ohueksi levyksi ja nosta se piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Laita vuoka peitettynä jääkaappiin puoleksi tunniksi.
9. Esipaista pohja uunin keskitasolla 200 asteessa 10 minuuttia.
10. Sekoita munat, kerma ja suola keskenään.
11. Kaada munaseos piirakkapohjan päälle.
12. Lisää feta sekä pesto nokareina täytteeseen. Lopuksi lisää paahdetut tomaatit leikkauspinta ylöspäin aseteltuna.
13. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa reilu 30 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt.

2 kommenttia:

  1. Vaikuttaa todella lupaavalle! Täytynee piakkoin kokeilla. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Piparminttu tuo tähän piirakkaan kivan pikkulisän. Sellaisen hienoisen extran makuelämykseen.

      Poista