lauantai 22. tammikuuta 2011

Pieni suklainen mascarponekakku


Piiiiiiitkästä aikaa näen peruskoulun luokkakaverini. Viime näkemästä on jotakuinkin 15 vuotta. Siitä voikin laskea kuinka aika on vierinyt ja ikää on karttunut. Mutta ei lähdetä nyt sille tielle...

Mutta huisin kivaa on. Toinen kuulkaas kipittää meille kipsi jalassa, joten täytyyhän vaivan takia saada suu makeaksi. Minulla on kaapissa aina jonkin sortin valmis kakku/muffinsi mix valmiina. Jos leivonta inspis tulee äkkiseltään niin sitten täytyy helpolla saada jotakin. Varsinkin jos innostus iskee tyttäreeni, silloin helppo mix on hyvä valinta.

Nyt päädyin käyttämään yhden suklaisen pussin kakkupohjaan. Väliin ja päälle halusin mascarponejuustoa. Päätin laittaa sekaan ranskankermaa sekä tummaa suklaata, sillä en halunnut kakusta äkkimakeaa. Ja hyvää tuli! Ennen tarjoilua laitoin päälle vielä kaakaoraidat sekä herkullisia tryffeleitä.

 .............................................
Suklainen mascarponekakku

POHJA: (20cm irtopohjavuoka)
1pss Sunnuntai Suklaanmakuinen Kakku ja Muffinssimix
1dl juoksevaa Oivariini
2dl vettä

TÄYTE:
1prk mascarponejuustoa
2dl ranskankermaa
2tl vaniljasokeria
4rkl tomusokeria
130g tummaa suklaata

1. Valmista kakkupohja pussin kyljessä olleen ohjeen mukaan. Vaihtoehtoisesti voit tehdä tavallisen kaakao-sokerikakkupohjan.
2. Sekoita kulhossa mascarponejuusto, ranskankerma sekä sokerit.
3. Sulata suklaa vesihauteessa ja anna jäähtyä hetken.
4. Lisää sula suklaa juusto-kerma seokseen.
5. Halkaise jäähtynyt kakkupohja leveyssuunnassa keskeltä ja levitä toisen puolen päälle vajaa puolet suklaaseoksesta.
6. Aseta toinen kakkupohjan puolikas toisen päälle.
7. Levitä loput suklaaseoksesta kakun päälle ja reunoille.
8. Koriste halutessasi vaikka marjoilla, hedelmillä tai suklaarouheella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti