sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

B A N N O F F E E




Saimme isin tänään kotiin työreissusta. Se oli hyvä syy pyöräyttää kauan suunnitelmissa ollut banaani-kinuskikakku.

......................
Bannoffee

250 g Digestive-keksejä
75 g voita tai margariinia

TÄYTE:
2 dl kuohukermaa
3tl vaniljasokeria
2 banaania
1 tlk (á 400 g) kondensoitua maitoa kinuskiksi keitettynä

1. Laita kondensoitu maitotölkki kattilaan kiehuvaan veteen. Tölkin pitää melkein peittyä. Maidon muuttuminen kinuskiksi kestää noin 1½ tuntia.
2. Jauha keksit tasaiseksi massaksi ja lisää sulatettu rasva.
3. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halkaisija n. 20 cm) pohjalle ja reunoille. Nosta viileään.
4. Vaahdota kerma ja lisää vaniljasokeri sen joukkoon.
5. Kuori ja viipaloi banaanit.
6.Laita keksikerroksen päälle 1½ banaanin viipaleeet, kinuskia ja kermavaahto.
7. Lisää kermavaahdon pinnalle loput banaaniviipaleet.


4 kommenttia:

  1. Näyttää herkulliselta! Olen testaillut viime aikoina paljon sun ohjeita, viimeksi eilen Daim-keksejä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja on niin hyvää! Pohja on paksu, se tuo kivasti pureskeltavaa tähän muuten "hötöiseen" kakkuun. Tätä on tehtävä ehdottomasti uudestaan!

      Kiva kuulla, että reseptit ovat olleet kokeilemisen arvoisia. :)

      Poista
  2. Voi miten paljon sulla on täällä ihania reseptejä! Kaippa sitä voisi jotain joskus leipasta ihan ilman tilaisuuttakin, kun tekee vaan mieli :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Meillä ainakin leivotaan ihan ilman sen kummempaa syytä. :)

      Mukavaa, kun kävit kommentoimassa. Löysin samalla tieni aivan ihastuttavaan blogiisi. Täytyykin ajan kanssa tutustua siihen paremmin!

      Poista